Zoete-aardappelkoek met spinazie en geitenkaas
25 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
- Rol het bladerdeeg uit op het meeverpakte bakpapier. Verdeel de geitenkaas in stukjes en hak de dille fijn. Klop het ei los.
- Verdeel de zoete aardappelblokjes, de geitenkaas en de spinazie over het deeg. Bestrooi met de dille, wat zout en peper naar smaak. Rol het deeg met de vulling op en leg op de naad op het bakpapier op de bakplaat.
- Bestrijk de rol dun met ei. Bak de rol in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de rol uit de oven 5 minuten rusten. Meng intussen de salade met de granaatappelpitjes en de yoghurtdressing.
- Snijd de rol in 8 dikke plakken. Leg ze op een schaal en schep er de salade bij.
- Hartig én zoet, samen verpakt in een knapperige laag bladerdeeg. De geitenkaas zorgt voor romigheid, terwijl de salade met de granaatappelpitjes lekker fris combineert. Makkelijk te maken en gegarandeerd een succes!
- Tip: Maak terwijl de rol in de oven zit zelf een yoghurtdressing van 75 ml volle yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, 1 geraspt teentje knoflook en 1 eetlepel fijngehakte bieslook. Breng de dressing op smaak met citroensap of azijn, zout en peper.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 645 kcal
- 38 g vet waarvan 19 g verzadigd
- 53 g koolhydraten
- 19 g eiwit
- 8 g vezels
- 1,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen